Takläggare Stockholm

Takläggning i Stockholm

Behöver du takbyte, takrenovering eller till och med en takläggning i Stockholm? Bara i Stockholm innerstad finns ett 40-tal takläggare, och minst det dubbla i ytter-förorterna, räknar man dessutom med takläggare som erbjuder sina tjänster i Sörmland och Uppland får du minst ett 100-tal takläggare som erbjuder sina tjänster. Frågar man takläggarna själva så är de ju noggranna, tjänstvilliga och tar rimliga priser, men hur kan du hitta dem som är bäst på att utföra taktjänster i Stockholm?

Kriterier för takläggare i Stockholm

Det är bra om du väljer en takläggare i Stockholm som har:

  1. Kollektivavtal. Då vet du att de betalar skatter och arbetsgivaravgifter. Deras hantverkare får sjukpenning om de blir sjuka och pension när de behöver gå i pension.
  2. ROT-avdrag. För att kunna dra av för ROT-avdraget bör takläggarna ha F-skattebevis. Det innebär att de betalar skatt och att du inte blir arbetsgivare om du skulle anlita dem. Du som anlitar dem blir bara uppdragsgivare. Annars bör du betala arbetsgivaravgifter till hantverkarna.
  3. Se omdömen och referenser. Du kan läsa om omdömen om olika firmor, till exempel på reco.se, trustpilot.se eller helt enkelt googlar takläggarfirman så ser du ganska snart vilka omdömen som de får av tidigare kunder. Om en takläggarfirma har många negativa omdömen kan man definitivt tänka att det är en problematisk firma. Ett negativt omdöme kan alla få, om något inte riktigt ordnar sig med någon kund, men fler än 3 negativa omdömen är definitivt inte bra. Det kan visa på något återkommande fel hos takläggarna.

Om du kontrollerar alla dessa kriterier så bör du få tag i en riktigt bra och duktig takläggare i Stockholm. Lycka till!