totalentreprenad Huddinge

När det är dags för större byggen

Är det dags att ta tag i den där renoveringen som ni har funderat på ett tag nu? Om man har stört sig på saker och ting där hemma och önskat sig en omgörning, renovering eller utbyggnad av huset, då är det bättre att slå slag i saken och göra det som man har önskat. Man mår bättre när man får saker gjorda än att gå och störa sig på saker som inte riktigt fungerar där hemma. Och tänk så nöjda ni kommer att bli när allt är klart!

Men alla är inte händiga hantverkare. Kan man inte så mycket om hantverk, snickerier, målning eller kan bygga ut själv, ja då är det bra om man kan överlåta till en hantverkare som kan göra allt det där som man har tänkt sig. Ännu bättre är det om man får tag i en byggfirma som har totalentreprenad. Det innebär att de gör i princip allt åt dig, såsom planering, pappersarbete, om man måste ansöka om bygglov, eller behöver andra papper för den stora renoveringen.

Ungefär så fungerar totalentreprenad

En som erbjuder totalentreprenad brukar även kunna erbjuda arkitekt som ser över renoveringen, eller utbyggnaden så att allt blir fint när det är klart. Det är bättre att satsa ordentligt när man väl är i gång än att tänka att man tar lite nu och mer en annan gång. Den där ”andra gången” brukar nämligen inte bli av. Då är det bättre att ta allt på en gång, så är det klart.

Att använda sig av rot- och rut-avdrag

Rot avdrag har du som är privatperson och villaägare, eller radhusägare rätt att göra för renoveringsarbetet utomhus eller inomhus, även för en tillbyggnad. Allt som är renoveringar eller utbyggnad på en befintlig villa är rot-avdragsberättigade. Ett rut-avdrag får du göra om du anlitar någon för ett trädgårdsarbete, men du kan inte dra av för rut-avdraget för en ny stenläggning på gården eller om du vill anlägga en ny mur i trädgården.

Så det gäller att se upp med dessa olika avdrag. Däremot är båda giltiga för arbetskostnaden med upp till 50 000/år, eller som mest en tredjedel av arbetskostnaden. Det är väldigt bra sätt att få ner arbetskostnaderna som kan vara omfattande. Vissa hantverkare drar av rot, eller rut-avdraget åt dig om du ber om det.