garageport Stockholm

Glöm inte garagedörren vid fasadrenovering!

Är det dags att renovera fasaden? Många passar på att renovera fasaden nu under de torra sommarmånaderna. Och det är ingen dum idé, det är lättare att arbeta utomhus när det inte regnar eller snöar…. så att renovera fasaden är ett bra sätt att göra huset bättre, med ett mer bestående fastighetsvärde.

När man väl ska renovera fasaden, bör man tänka på hur garagedörren ser ut. I vilket skick är den i? Bör ni även renovera garageporten? Om man renoverar fasaden, brukar garaget även komma i blickfånget. Så kanske man behöver renovera även garagedörren, eller byta till en garageport?

Fastighetens värde består med renovering

Så att med regelbundenhet renovera huset är bara bra. Fasaden står sig bättre när man renoverar den. Passa på då också att även renovera fönster, om det behövs. Har man bytt till fönster som inte behöver underhållas så är ju det överflödigt. Men hur är det med ytterdörren?

Har man en fin ytterdörr av trä så kan den behöva renoveras den med. Vill man förstärka inbrottsskyddet så kan det vara mycket värt att byta ytterdörr till en inbrottssäker ytterdörr. Det finns ståldörrar som har särskilda inbrottssäkra dörrkarmar med skydd mot en tänkt kofot som inbrottstjuvar använder sig av för att bända upp ytterdörren.

Förebygg inbrott och byt till säkerhetsdörr!

Många säkerhetsdörrar har också lås som är så gott som omöjligt att bryta upp. Men är det så att en tjuv verkligen vill komma in, och får arbeta ostört så är det egentligen inget som hindrar en sådan. Alarm är bra att ha, men det tar alltid mellan 5 och 10 minuter för ett väktarbolag att komma till platsen. Under den korta tiden hinner en inbrottstjuv ändå ta med sig värdesaker. Så det bästa är att tänka i dessa banor och inte förvara värdefulla saker hemma.

Att ha ett kassaskåp är ett bra sätt. Ett kassaskåp är jättetungt, och ännu svårare att ta sig in genom än ett hus. Man kan även förvara värdesakerna på en bank och i ett bankfack. Det är bara lite svårt om man har fina smycken att förvara dem i bankfacket, varje gång som man kommer på att man vill bära smycken, så ska man traska iväg till banken för att hämta sina smycken. Inte så kul, men det finns ju andra sätt att förvara värdesaker på i sitt hem.