köksrenovering stockholm

Funderat på en fin köksrenovering?

Kökstrenderna i år fortsätter ungefär som de har gjort de senaste 5 åren i alla fall. Det är mycket Scandinavian chic som gäller och det är sparsmakat med rena linjer, mycket i trä och kök som mest påminner om vardagsrum. Köksskåp och köksluckor har gömts undan som ser ut som hyllor. Även köksfläkten har tagits bort och är numera invid spisen så att matoset faktiskt går ner istället för upp i en köksfläkt ovanför spisen, där den placerades förut.

Funderar på att använda begagnat?

En annan och en mycket viktig trend är att använda sig alltmer av begagnade material, vilket är det mest hållbara när det kommer till miljövänlighet och ett anpassat liv enligt klimatet och med de resurser som vi har att arbeta med. Det är ingen dum idé att köpa begagnat. Vi behöver anpassa vår konsumtion till det som finns redan, och inte bara slänga och köpa nytt. Tänk så många fina kök det finns som bara slängs. Och tänk på vilka fina köksinredningar som är fina men som inte är så moderna längre.

Anlita hantverkare eller göra det själv?

Behöver du hantverkare som kommer och monterar ny köksinredning? Det kan vara svårt att montera på egen hand, så varför inte anlita en hantverkarfirma som kommer ut och hjälper dig? Du sparar tid genom att anlita en pålitlig och duktig firma som hjälper dig. Är det så att du har mycket tid att lägga på en köksrenovering, så kan det vara riktigt roligt att göra det mest själv. Däremot finns det vissa saker som du inte bör göra själv, och det har allt som har med elektricitet att göra, liksom allt som har med VA-rör att göra. El är ju en kraft som vi ska ha respekt för, och det är farligt att göra fel eldragningar. På samma sätt kan en felmontering av VA-rör skada köket och bostaden, så överlåt till någon behörig elektriker och rörmokare att göra de sakerna åt dig. Vill du läsa mer om köksrenovering?