takläggare uppsala

”Alla” vill bo i Uppsala

Uppsala växer, åtminstone om man ska tro kommunens egen hemsida. Där kan man läsa att Uppsala numera är fjärde största staden, efter 1. Stockholm, 2. Göteborg, 3. Malmö. Med 230 000 invånare är det kanske så. Vidare kan man läsa på deras hemsida att om 30 år tänker man att man är 150 000 fler uppsalabor, om trenden fram till idag fortsätter och håller i sig, vill säga. Så med andra ord kan Uppsala ha 380 000 invånare år 2050.

Många uppsalabor är unga

Redan nu är det många unga som bor i Uppsala.  Och det är ju inte så konstigt, med tanke på att den största inflyttningen till Uppsala är studenter som ska läsa vid Uppsala universitets många olika fakultet.
Många studenter bor också länge i Uppsala. Många utbildningar vid universiteten tar flera åt att läsa klart. Det gör att många studenter vänjer sig vid att bo i Uppsala, och kanske gillar de Uppsala så mycket att de vill stanna kvar. De kanske bildar familj, får barn, jobb och bostad i Uppsala.

Studenter blir mammor och pappor

Och får de barn, kanske de vill flytta in i en villa eller radhus, där de har plats för sin familj. Har de fått ett barn kanske de får fler, och då kan man ju inte bo i en trång lägenhet längre. Så kanske familjerna flyttar in i villor och radhus i Uppsala, och plötsligt är de fastighetsägare, och ska jobba för att ha råd med villan eller radhuset. De måste skotta snö, klippa gräs, buskar och träd. De måste ta hand om villan eller radhuset, renovera både ut- och invändigt. Och inte nog med det, snart ska de renovera både ut- och invändigt. De måste renovera tak, fasad, fönster och inne byta vitvaror, lägga golv, måla om och så vidare.

De kanske bygger nya hus och villor

Eller så kanske de bygger nytt; helt nya villor från ingenting, till ett helt nytt hus. Det är ju så populärt att flytta in i ett helt nytt hus. De kanske bygger med lösvirke, som man gjorde förr i världen? Eller tar de genvägen och köper ett modulhus, ett nyckelfärdigt hus? Vem vet?